Författare

Från jobbdröm till drömjobb – Dags att ta steget?

I mars 2016 gav jag, tillsammans med styrelsearbetaren Viktoria Höglund, ut boken Från jobbdröm till drömjobb – dags att ta steget? Roos & Tegnér förlag.

Om du står mitt i arbetslivet och har en jobbdröm eller en affärsidé, hur vet du då om det är rätt tillfälle att ta steget? Kan du, vill du, vågar du? Vad är det som håller dig tillbaka? Och blir det för sent att sadla om när du är 40, 50 eller till och med 60? Om detta, om en hel del annat, handlar vår bok. Den bygger på våra gemensamma erfarenheter och efterforskningar kring värderingar i arbetslivet, trender och samhällsmönster. Vi har dessutom genomfört en rad djupintervjuer med personer som har realiserat sina drömmar, bestämt sig för att avstå eller fortfarande tvekar.

En första fråga man kan ställa sig är varför det är så viktigt för många av oss – inte minst i Sverige, inte minst på 2010-talet – att förverkliga oss genom arbetet. Få nöjer sig med att se jobbet som en födkrok. Vi vill något mer, vi vill att det ska kännas rätt, vi vill uppleva att vi gör bra saker, att vi utvecklas och att vi kommer till vår rätt. En stabil anställning och en hyfsad lön… ja, men mer då?

En annan fråga är vad som egentligen hindrar oss från att ta det där steget. Ofta vet vi att vi vill göra något annat, kanske till och med vad vi skulle vilja göra. Ändå blir det inte av. Tiden går medan vi väntar lite till. Och lite till. I boken har vi identifierat fyra vanliga anledningar till att vi inte kommer till skott.

Vi beskriver även hur man kan ta sig an de där hindren och har tagit fram en guide fram till beslutet: ska jag eller ska jag inte ta steget?

Vill du veta mer?

Då finns boken att köpa hos flera av de större bokhandlarna. Den går också att beställa bland annat på Adlibris, Bokus och Ginza.

Vi inspirationsföreläser även gärna på temat att ta steget och förverkliga jobbdrömmar och affärsidéer. Kontakta oss här om du vill få mer information om föreläsningar.

Du kan också läsa mer om boken, ta del av omdömen och kommentarer på vår Facebook-sida.